4 Mart 2014 Salı

KOMBİDE YAKIT FATURANIZI DÜŞÜRÜN

DOĞRU KULLANIMLA YAKIT FATURANIZI DÜŞÜRÜN

Kombiniz piyasadaki en tasarruflu cihaz olmayabilir ama aşağıdaki önerileri uygulayarak yakıt faturanızı düşük tutmanız yine de mümkün:

1) Radyatörlerinizde MUTLAKA termostatik radyatör vanası bulunmalı. Bu şekilde her odanın sıcaklığını ayrı ayrı kontrol edebilir, evinizin sık kullanmadığınız bölümlerindeki sıcaklığı düşük tutarak yakıt tasarrufu yapabilirsiniz. Korkmayın. Odalar arasındaki sıcaklık dağılımı evin farklı bölümleri arasındaki sıcaklığı belli bir dengede tutacağından evinizin hiçbir odasında üşümeyeceksiniz. Sadece sık kullanılan odalardaki radyatörler daha sıcak olacağından bu odalar evin diğer bölümlerinden daha konforlu olacak veya aşırı ısınan odalarınızın sıcaklığını kontrol edebileceksiniz.
2) Kombinizi sık sık açıp kapatmayın! Cihazınızı belirli bir sıcaklıkta sürekli çalıştırmanız hem ısınma konforunuz hem de tasarruflu çalıştırma açısından çok önemlidir.
3) Oda termostatı kullanın. Evinizdeki ısıyı en iyi şekilde kontrol eder. Sıcaklık sizi rahatsız edecek seviyeye ulaştığında anında müdahale edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder